Piaţa agroalimentară nu a suferit perturbări semnificative

Piaţa agroalimentară nu a suferit perturbări semnificative

Piaţa agroalimentară din România nu a suferit modificări sau perturbări "semnificative" în urma evenimentelor din Ucraina, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

"Vreau să le prezint mulţumiri tuturor fermierilor, tuturor producătorilor români care s-au mobilizat exemplar, ne-au contactat la nivelul Ministerului Agriculturii şi împreună am stabilit un calendar de transmitere şi trimitere către cei aflaţi în nevoie a ajutoarelor umanitare cu care ei vor să contribuie. Nu a lipsit de pe masa analizei noastre situaţia pieţei agroalimentare, situaţia asigurării necesarului de consum al populaţiei, care, din analizele pe care le-am efectuat în această perioadă la Ministerul Agriculturii, nu a suferit modificări, nu a suferit perturbări semnificative şi din aceste considerente cred că putem trage concluzia că lucrurile sunt în continuare în regulă", a afirmat Chesnoiu, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

El a transmis că, pe viitor, în funcţie de evoluţia situaţiei, Guvernul are "măsurile de răspuns", astfel încât să nu se ajungă la perturbări ale pieţei.

Potrivit lui Chesnoiu, pe 2 martie este programată o videoconferinţă a miniştrilor Agriculturii din Uniunea Europeană, unde se vor lua toate măsurile necesare la nivel interstatal şi european care să protejeze de "orice interferenţă" ce ar putea apărea.

Conducerea PSD a avut luni o întâlnire cu miniştrii partidului. 

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt