Patrule pe două roți - Prima News

Patrule pe două roți

Ajungem mai repede la intervenții, se face economie de resurse și avem grijă și de sănătatea oamenilor. Asta spun șefii poliției locale din Timișoara care au stabilit ca în fiecare zi, 8 polițiști locali să patruleze, pe biciclete, malurile râului Bega. Timișorenii sunt încântați de idee și spun că numărul patrulelor pe două roți ar trebui să crească.

Așa își încep ziua echipajele “velo” de serviciu din cadrul poliței locale. Timișoara este orașul din România care poate fi traversat de la est la vest mergând doar prin parcuri așa că traseul polițiștilor pe bicicletă este destul de lung.

Poliția locală velo a fost înființată în 2014. Atunci, Primăria a cumpărat peste 30 de biciclete pe care le-a donat instituției din subordinea sa. De-a lungul timpului multe dintre biciclete s-au stricat și nu au mai fost reparate. Acum, sunt funcționale -10.

Cele mai multe misiuni la care iau parte polițiștii pe 2 roți sunt cele care implică sancționarea celor care aruncă gunoaie pe jos sau fac scandal.

Timișorenii sunt încântați de patrulele velo și spun că se simt mai în siguranță atunci când se plimbă pe malul râului sau prin parcuri.

De altfel, mersul pe bicicletă a devenit probă obligatorie pentru cei care vor sa devină polițiști locali în Timișoara.

Total
0
Shares
Total
0
Share