Parteneriatul cu SUA în domeniul nuclear, esenţial pentru România - Prima News

Parteneriatul cu SUA în domeniul nuclear, esenţial pentru România

Noile construcţii nucleare şi reactoarele modulare fac parte din agenda României pentru decarbonizare şi securitatea aprovizionării pentru următoarele decenii, iar parteneriatul cu Statele Unite ale Americii este esenţial, a transmis ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, în cadrul unei discuţii cu oficiali americani şi cu mai mulţi lideri din sector, care a avut loc marţi la Praga.

“În această dimineaţă am participat, ca keynote speaker, la grupul de discuţii pe energie nucleară organizat de Partnership for Transatlantic Energy & Climate Cooperation (P-TECC). Tema discuţiei a fost ‘Energy Security and Diversification in Europe: Civil Nuclear Energy Perspectives’. Agresiunea militară a Rusiei în Ucraina a reînnoit interesul global pentru diversificarea sectoarelor energetice pentru a creşte securitatea şi a asigura fiabilitatea, atingând în acelaşi timp obiectivele climatice. Drept urmare, am discutat despre proiectele prioritare de energie nucleară pe care le au în proiect ţările P-TECC”, a scris ministrul, pe Facebook.

El a transmis că ne confruntăm cu circumstanţe fără precedent care provoacă arhitectura societăţii noastre moderne, cu implicaţii deosebit de grave în sectorul energetic.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share