Parlamentul European a declarat Rusia stat sponsor al terorismului - Prima News

Parlamentul European a declarat Rusia stat sponsor al terorismului

Profimedia

Kievul și mai multe orașe din Ucraina au fost din nou bombardate și lăsate în beznă. Cel puțin trei oameni au murit și șase au fost răniți. Sirenele au sunat aproape trei ore, alimentarea cu apă a orașului a fost și ea oprită. Parlamentul European a recunoscut Federația Rusia ca stat terorist. Atacurile susținute asupra infrastructurii civile a Ucrainei încalcă dreptul internațional, susțin deputații europeni.

Și Liov, Odessa, Vinitza și Vishorod au fost bombardate masiv, mai ales punctele energetice. Iar în Harkov, doi oameni au murit. Atacurile vin la câteva ore după ce și maternitatea din Zaporojie a fost atacată, iar un nou născut a fost ucis. Mama bebelușului și un medic au fost scoși în viață de sub dărâmături. În Hersonul eliberat, dar masiv distrus, au început evacuările civililor.

În timp ce Ucraina era din nou bombardată intens, Parlamentul European a adoptat prin vot rezoluția prin care declară Federația Rusă – stat terorist. Rezoluția cere celor 27 de state membre ale Uniunii Europene să le urmeze exemplul. Ministrul ucrainean de Externe a cerut Uniunii Europene să accelereze al 9-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

De cealaltă parte, ca și până acum, cea mai bună apărare a Rusiei rămâne atacul. La scurt timp după decizia Parlamentului European, Rusia a avut o reacție cel puțin ironică. ,,Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care recunoaște Rusia ca sponsor al terorismului. Propun ca Parlamentul European să fie recunoscut ca stat al prostiei“, a scris Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Președintele Putin se află la Erevan, unde participă la o sesiune a Consiliului de Securitate Colectivă.

Total
4
Shares
Total
4
Share