Panică într-un avion TAROM. Alertă cu bombă

Panică într-un avion TAROM. Alertă cu bombă

Momente de panică pentru zeci de pasageri ai unei aeronave Tarom. Piloţii au primit un mesaj că la bord ar fi o bombă, după ce sistemul informatic al Aeroportului Otopeni a fost oprit mai bine de o oră. Avionul, care venea azi-noapte de la Tel Aviv cu destinaţia Bucureşti, a fost nevoit să aterizeze de urgenţă la Istanbul. Pasagerii au fost daţi jos şi au fost nevoiţi să stea în aeroportul din Turcia ore în şir.

A fost o noapte de coşmar pentru cei 88 de pasageri care se întorceau de la Tel Aviv spre Bucureşti. Avionul, un Boeing 737 care decolase de puţin timp, a aterizat de urgenţă la Istanbul. Comandantul de zbor a luat decizia în ultimul moment, după ce pe adresa de mail a Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti s-a trimis un mesaj care anunţa că la bordul aeronavei s-ar afla o bombă.

,,O ameniţare cu bombă la bordul unei aeronave care efectua cursa RO 154 (Tel Aviv- Bucureşti) a fost primită pe o adresă publică de e-mail a CNAB la ora 01.23. Conform procedurilor în vigoare, s-a anunţat imediat compania aeriană şi totodată s-a constituit celula de criză a aeroportului Henri Coandă”, au declarat reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

,,În 25 de minute s-a efectuat aterizarea. Ţin să precizez faptul că aeronava Tarom era la o altitudine de 12.200 de metri cu o viteză de 800 de km/h, practic aceasta a trebuit să frâneze şi să efectueze o aterizare de urgenţă", susţine expertul în aviaţie Marius Popescu.

Nu s-a găsit niciun dispozitiv explozibil. Cu toate acestea,oamenii au fost nevoiţi să aştepte aproape 12 ore în aeroportul din Istanbul până când avionul a a fost pregătit să decoleze.

Abia la ora 12, aeronava a decolat spre Bucureşti, iar o oră mai târziu, pasagerii aterizau în siguranţă pe aeroportul Henri Coandă. Şi alte zboruri de pe Otopeni au avut întărzieri, după ce sistemul informatic al aeroportului a fost blocat timp de 4 ore.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt