Palmă peste fung pedepsită cu închisoarea

Palmă peste fung pedepsită cu închisoarea

Un bărbat din Suceava a fost condamnat la zece luni de închisoare cu executare după ce i-a dat o palmă peste fund unei necunoscute. Decizia instanţei este încurajatoare pentru femei, care de multe ori tac de teamă că nu vor fi luate în serios, spun ong-urile care luptă pentru drepturile acestora. Dacă nu face apel până mâine, bărbatul condamnat va merge după gratii.

Hărţuirea stradală care a dus la condamnarea de acum s-a întâmplat în miezul zilei, în centrul oraşului Suceava.

,,Inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată peste partea dorsală cu un gest extrem de violent, iar apoi a intrat într-o sală de jocuri din apropiere, râzând. Toate cele patru femei care au asistat la gest s-au arătat indignate, şocate, bulversate de gestul inculpatului", spun magistraţii. În timpul audierilor, bărbatul şi-a recunoscut faptele, dar a refuzat să se prezinte în instanţă.

,,Referitor la persoana inculpatului, acesta are 46 de ani, a fost anterior condamnat de două ori pentru săvârşirea unor infracţiuni de viol, are studii medii, este necăsătorit şi nu are ocupaţie. (…) În raport cu cele de mai sus, instanţa apreciază ca fiind necesară aplicarea unor pedepse cu închisoarea", au hotărât magistraţii.

Bărbatul a fost condamnat la nouă luni de închisoare pentru lovire şi la trei pentru tulburare liniştii publice. Pepepsele au fost cumulate la zece luni după gratii. Şi ONG-urile care luptă pentru siguranţa femeilor spun că decizia este una importantă.

Femeia agresată se numeşte Geanina Smart şi are 52 de ani. S-a născut în Suceava, dar când avea 13 ani, a fost luată de tată, diplomat de carieră, în Nigeria. La 19 ani a fugit de acolo, pentru că părintele ei, care candida pentru Parlament aprobase să fie mutilată sexual. După ce a scăpat, Geanina a devenit activistă pentru drepturile omului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt