Orori la centrul de plasament

Orori la centrul de plasament

Un caz revoltător a ieşit la iveală la Direcţia de Protecţia Copilului din Giurgiu! Un băiat de 17 ani care ar fi violat o minoră a fost trimis in arest la domiciliu, într-un centru de plasament in care sunt şi alte minore. Angajatele centrului spun ca se tem acum pentru siguranţa fetelor.

Cazul a avut loc în urmă cu aproximativ patru săptămâni. Băiatul de 17 ani este instituţionalizat şi se afla în grija unui asistent maternal. Acesta ar fi violat o fetiţă de doar 10 ani. Poliţia a fost anunţată şi s-a decis arestul lui domiciliu pentru trei zile. Până la judecarea dosarului, tânărul nu are voie în comunitate. Cum băiatul este în sistem, conducerea DGASPC Giurgiu a decis să-l plaseze într-un centru. Doar că acolo locuiesc şi alte minore. Sub protecţia anonimatului, o angajată a centrului spune că este speriată şi că îngrijitoarele stau cu frica că baiatul le-ar putea face ceva fetelor.

La conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Giurgiu este, din 2022, Gheorghe Paraschiv. Acesta a lucrat în MAI şi este fostul şef al Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Giurgiu. Nu este singurul caz de acest fel care are legătură cu Direcţia pentru Protecţia Copilului Giurgiu.

În ultimele luni mai multe astfel de cazuri au ieşit la iveală. Ultimul despre care a scris fostul vicepreşedinte ANPDCA se referă la un angajat de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Sectorul 4 care ar fi vândut un bebeluş. Aceasta ar fi dat copilul luat din maternitate unei familii înstărite din Ilfov pentru 10.000 de euro.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt