Numărătoarea inversă până la examene a început

Numărătoarea inversă până la examene a început

Numărătoarea inversă până la examenele naţionale a început. Luni ar trebui să înceapă probele de evaluare a competeţelor, de la Bacalaureat. Iar pe 19 era programată Evaluarea Naţională. Ministerul Educaţiei încearcă să facă în aşa fel încât mediile să poată fi încheiate cu două note. Şi anunţă că 10.000 de dascăli s-au întors la catedră. Cei peste 60% care încă protestează încearcă să strângă rândurile, iar sindicalştii cer guvernanţilor încă o rundă de negocieri.

Examenele naţionale rămân principala armă emoţională a grevei. Atât guvernanţii, cât şi sindicaliştii joacă în continuare această carte. În mediul online, pe o pagină de Facebook a profesorilor a apărut un mesaj semnat de o şefă de sindicat, care vine cu o serie de recomandări după o şedinţă. „Important este să nu mergem la supraveghere la examene. Sunt disperaţi, caută oameni chiar şi din afară, de la particular care să ne înlocuiască, dar nu au suficienţi”,scrie printre altele în postare.

În procente, potrivit datelor ministerului Educaţiei, aproximativ 40% din totalul profeosorilor sunt zilele acestea la catedră. Pentru ca examenele să aibă loc, cei de la minister au pus în transparenţă un proiect care prevede ca mediile să fie încheiate şi cu două note. Sindicaliştii încercă să rămână pe poziţii. Dintre cei care au semnat pentru intrarea în grevă , 87% nu renunţă, arată datele FSLI şi Spiru Haret.

Guvernul a transmis printr-un comunicat de presă că va adopta un memorandum care va consolida garanţiile privind prioritizarea Educaţiei în următarea grilă de salarizare. Acelaşi document ar urma să garanteze şi că salariile debutanţilor în educaţie vor avea ca sistem de referinţă salariul mediu pe economie.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut o întâlnire informală cu profesorii, la Colegiul Naţional I L Caragiale din Bucureşti.

Pe 9 iunie, potrivit calendarului oficial, elevii de clasa a VIII-a ar urma să încheie anul şcolar. În aceeaşi zi, va avea loc un nou protest în Capitală,la care sunt anunţaţi 20.000 de angajaţi din învăţământ. Aceştia ar urma să-şi strige nemulţumirile în faţa Guvernului şi a Palatului Cotroceni.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, prima probă a examenului de Bacalaureat, ar urma teoretic să înceapă pe 12 iunie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt