Ninsoare în Bucureşti, haos pe străzi

Ninsoare în Bucureşti, haos pe străzi

Ambuteiaje, claxoane, tramvaie blocate şi pietoni vioi ca balerinele printre băltoci după primii fulgi de nea care au căzut în Bucureşti. Chiar dacă suntem la finalul lunii ianuarie, moment în care ar trebui să fim obişnuiţi cu iarna, suntem ca de fiecare dată când ninge: şocaţi! Nici autorităţile, nici cetăţenii nu s-au îmbulzit să cureţe şoselele şi trotuarele. Rezultatul: un haos general pe străzile Capitalei. Şi şase accidente cu victime.

Ninsoarea de peste noapte a generat haosul de dimineaţă în traficul din Capitală. Chiar dacă stratul de zăpadă nu a fost deloc consistent, şoselele au devenit alunecoase destul de uşor. S-au adăugat lipsa de pregătire pentru iarnă a şoferilor şi lipsa de activitate a drumarilor, pentru formarea unui perfect peisaj de iarnă cu ambuteiaj.

Nici cei care au apelat la transportul în comun nu au scăpat de probleme. În zona centrală circulaţia tramvaielor a fost blocată. Din această cauză, oamenii au fost nevoiţi să aştepte mai mult în staţiile STB, dar şi să se ferească de pericolele ascunse de stratul subţire de zăpadă.

Pentru bucureşteni, meteorologii anunţă că este doar începutul. ,,Capitala se va afla până duminică sub cod galben pentru precipitaţii însemnate cantitativ (...) din noaptea de vineri spre sâmbătă va predomina ninsoarea, iar până sâmbătă dimineaţa, local se va depune un strat consistent de zăpadă, va continua să ningă şi sâmbătă şi sâmbătă spre duminică. Anticipăm să se strângă în general un strat de zăpadă între 8 şi 15 centimetri", a declarat pentru FOCUS meteorologul ANM, Mihai Mitu.

Poliţia rutieră îi sfătuieşte pe şoferi să fie atenţi la drum: fără viteză, cu frână de motor, cu păstrarea distanţei faţă de maşina din faţă şi cu mult calm. Cei care pleacă la drum lung să se asigure că au plinul făcut. Nu uitaţi că e necesară o vizibilitate bună, pe care o obţineţi prin curăţarea parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi a oglinzilor. În plus, toate vehiculele trebuie să aibă anvelope de iarnă. În caz contrar, amenda poate fi între 1.300 şi 2.900 de lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt