Nicolae Robu, audiat la DNA

Nicolae Robu, audiat la DNA

Lovitură pentru fostul primar al Timişoarei. Nicolae Robu a fost pus sub acuzare de procurorii DNA într-un dosar de abuz în serviciu. Fostul edil este acuzat că ar fi aprobat o autorizaţie de construcţie care încalcă legea.

Nicolae Robu sustine ca in cele doua mandate de primar a contrasemnat numeroase autorizatii de constructie. De fiecare data insa ar fi avut toate avizele de legalitate.

Fostul arhitect sef al orasului se numara si el printre cei care au ajuns in fata procurorilor anticoruptie.

Totul a inceput in 2018 cu o plangere facuta de proprietarul unei case de pe o strada de la marginea Timisoarei. Omul s-a trezit ca langa locuinta lui se ridicau mai multe case insiruite in locul unui duplex. Timisoreanul a depus atunci o plangere la DNA si a contestat in instanta autorizatia de construire.

Potrivit experitilor care au lucrat in acest dosar cladirea nu respecta regimul de inaltime, distanta fata de vecini care este mai mica decat cea legala. De asemenea, POT, adica suprafata ocupata de imobil nu este cea prevazuta de lege.Totodata vecinii spun ca acordul pe care si l-au dat nu a fost respectat.

Noua constructie avea de fapt 8 apartamente si se intindea pe o suprafata de 60 de metri lasand locuinta vecina fara acces la lumina naturală.

Ancheta in acest dosar a fost inceputa de procurorii DNA Timisoara in urma cu cateva luni dupa ce proprietarul locuintei afectate de noua constructie a obtinut in instanta anularea autorizatiei de constructie pentru casele insiruite.

Între timp în ancheta începută acum 5 ani, fostul edil al oraşului a căpătat calitatea de suspect.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt