Multe blocuri vor cădea la un cutremur pentru că proprietarii au modificat pereţii interiori, spun experţii

Multe blocuri vor cădea la un cutremur pentru că proprietarii au modificat pereţii interiori, spun experţii

Responsabilii de clădiri publice, cum ar fi şcolile, primăriile şi spitalele ar trebui să fie duşi la închisoare pe viaţă în cazul în care un cutremur le va pune la pământ, a declarat la Prima News analistul economic Adrian Izvoranu.

„Primarii n-ar trebui să poată dormi noaptea de teama că se vor prăbuşi şcolile peste elevi şi ar trebui să răspundă cu închisoare pe viaţă pentru aşa ceva. Spitalele sunt printre cele mai expuse, iar oamenii din clădirile respective nu pot reacţiona repede la cutremur, pentru că sunt bolnavi”, a spus Izvoranu. El consideră că se poate interveni de urgenţă pentru consolidarea clădirilor cu probleme prin cămăşuiala metalică a acestora.

„La un cutremur o să asistăm la clădiri căzute, pentru că oamenii au modificat blocurile, mai ales la parter. Urmează lucrurile de pe faţada clădirii cum ar fi instalaţiile de aer condiţionat care vor cădea în capul trecătorilor, toate panourile de publicitate care nu sunt ancorate corespunzător şi aşa mai departe”, a explicat Izvoranu.

El a precizat că orice proprietar de locuinţă are responsabilitatea să şi-o asigure, deşi românii nu prea fac acest lucru pentru că nu au avut loc până acum catastrofe majore la noi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt