Ministrul apărării: ”Nu ar trebui să fiţi îngrijorat deloc”

Ministrul apărării: ”Nu ar trebui să fiţi îngrijorat deloc”

” Nu ar trebui să fiţi îngrijorat deloc ” a fost afirmaţia Ministrului Apărării în legătură cu situaţia tensionată de la
graniţa Ucrainei şi cu privire la posibilitatea ca ţara noastră, membră NATO, să intre în război. Vasile Dîncu a explicat la emisiunea Insider Politic şi că revenirea la stagiul militar obligatoriu nu este o opţiune şi că, pentru cei care vor să facă Armata există în acest moment şi alte variante.

Tratatul NATO prevede posibila intervenţie militară a alianţei doar în cazul în care este atacată o ţară care este membră a NATO , mai spus Ministrul Apărării. Ucraina încearcă să devină membră NATO dar nu are încă acest statut. În cadrul interviului acordat la Insider Politic, Ministrul Apărării a spus că rezerviştii români nu sunt în situaţia în care să fie chemaţi la oaste, în condiţiile în care nici măcar Ucraina nu a recurs la acestă măsură. Vasile Dîncu a vorbit şi despre posibila vizită a oficialilor ruşi la baza de la Deveselu.

În acest timp, pe plan extern, premierul Ungariei şi al Poloniei, alături de aliaţii lor conservatori şi de extremă
dreaptă i-au îndemnat pe europeni să fie solidari cu Ucraina în acest moment de tensiuni. Boris Johnson la rândul său a propus o desfşăurare ”majoră” de trupe în Europa, ca răspuns la mobilizarea forţelor ruse în apropierea Ucrainei.

De cealaltă parte, NATO ”nu are intenţia de trimite trupe de luptă în Ucraina deoarece ţara nu este membră a Alianţei” , a declarat secretarul general al NATO într-un interviu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt