Mii de oameni la celebrarea adormirii Maicii Domnului - Prima News

Mii de oameni la celebrarea adormirii Maicii Domnului

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului adună an de an zeci de mii de credincioși la mănăstirea Nicula din județul Cluj. Încă de acum două zile oamenii au început să se adune la rugăciune, iar astăzi a avut loc și procesiunea condusă de Mitropolitul Andrei. Tradiționalul pelerinaj amintește de un eveniment din anul 1699, atunci când icoana aflată in biserica din Nicula a lăcrimat timp de 3 săptămâni. Tot astăzi de la ora 22, și până târziu în noapte, vor avea loc slujbe, care vor culmina cu momentul în care icoana, considerată făcătoare de minuni, va fi scoasă din biserică și purtată in procesiune.

Mii de credincioși continuă să ajungă “la Nicula colo-n deal”, cum se spune în popor, cu ocazia celei mai mari sărbători a verii, Adormirea Maicii Domnului. A avut loc tradiționala procesiune condusă de Înalt Prea Sfinția Sa Andrei care a pornit din centrul orașului Gherla si a continuat pana la mănăstire.. Soborul de preoți a făcut o oprire și la cimitirul de lângă Memorialul din Gherla, acolo unde s-au rugat pentru cei care și-au pierdut viața in perioada comunismului.

Curtea mănăstirii este plină de pături și corturi, iar oamenii ajunși din toate colțurile țării spun că merg la Nicula pentru liniște și pace sufleteasca.

Dacă anul trecut curtea mănăstirii a fost aproape goală din cauza pandemiei, anul acesta oamenii au prins curaj și au venit sa se roage :

Mulți dintre pelerini au îndurat căldura și conform tradiției au înconjurat biserica in genunchi și pe coate, ca jertfa pentru păcatele lor. Pelerinajul se desfășoară in condiții de pandemie, însă restricțiile sunt mai blânde anul acesta. In zonă a fost amenajat și un centru de vaccinare, unde doritorii pot sa se imunizeze cu serurile de la Pfizer sau Johnson.

La ora 22.00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică și se face înconjurul bisericii.

Total
0
Shares
Total
0
Share