Valul de caniculă aproape fără precedent a cuprins toată Europa, dar şi Algeria şi Turcia

Valul de caniculă aproape fără precedent a cuprins toată Europa, dar şi Algeria şi Turcia

Întreaga Europă e sub atacul vremii rele - fie căldură extremă, fie furtuni violente, iar incendiile de vegetaţie izbunesc din senin în toate părţile continentului. În Sicilia, un incendiu de proporţii a pornit lângă aeroportul din Palermo. Asta, în timp ce în nordul Italiei furtunile au ucis doi oameni şi au distrus şi avariat mai multe case şi maşini. Furtuni au fost şi la Berlin, iar Turcia este şi ea afectată de incendii de vegetaţie. Valul canicular loveşte şi nordul Africii, unde zeci de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza căldurii.

Italia se numără printre cele mai afectate ţări de caniculă din Europa. În Sicilia temperaturile au ajuns la 47 de grade Celsius iar la Palermo, din cauza unui incendiu de vegetaţie aeroportul a fost închis.

În nordul ţării însă, furtunile au făcut pagube însemnate.

Două femei, din Monza şi Brescia au murit după ce au fost strivite de copacii doborâţi de vânt. Iar un adolescent de 16 ani a fost rănit grav . Mai multe acoperişuri au fost avariate şi mai multe maşini au fost distruse. În Milano, mai mulţi copaci doborâţi de vant au blocat străzi principale ale oraşului.

În Turcia, în zona de sud-vest, s-au aprins mai multe incendii de vegetatie. Afectati sunt localnicii cat si turistii din hotelurile din zona.

În Algeria, valul canicular a ucis cel puţin 34 de oameni. Iar în Tunisia, temperaturile au depăşit 50 de grade Celsius.

Afla mai multe desprecaniculaeuropaafricaturcia
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt