UPDATE - Meteorologii anunţă caniculă în cea mai mare parte a ţării, marţi. La ce valori vor ajunge temperaturile în sudul ţării

UPDATE - Meteorologii anunţă caniculă în cea mai mare parte a ţării, marţi. La ce valori vor ajunge temperaturile în sudul ţării

Meteorologii anunţă caniculă marţi, în cea mai mare parte a ţării, temperaturile urmând să ajungă la 39 de grade în regiunile sudice. Valul de căldură va continua treptat să se extindă şi să se intensifice în toată ţara. Pentru miercuri, a fost emisă o avertizare meteorologică cod galben, fiind anunţate val de căldură persistent, caniculă şi disconfort termic ridicat.

 

”Valul de căldură va continua să se extindă şi să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade, va fi disconfort termic ridicat şi local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, conform ANM.

ŞTIREA INIŢIALĂ: O atenţionare meteorllogică cod galben fost emisă pentru marţi, 9 iulie.

”Valul de căldură va continua să se extindă şi să se intensifice în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova şi Maramureş, precum şi în sud-vestul Transilvaniei, unde va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade şi local 38...39 de grade în regiunile sudice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, precizează ANM.
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligenţa Artificială în Economie

Valul de căldură va continua treptat să se extindă şi să se intensifice în toată ţara, precizează ANM, potrivit news.ro.

 
 

Afla mai multe despremeteocod galbencanicula
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt