Meteorologii au prelungit şi extins, luni dimineaţă, codul galben de ninsori, până miercuri, la ora 10.00. Astfel, atenţionarea meteorologică vizează Capitala şi zece judeţe din sudul României. Judeţelor aflate deja sub atenţionare meteo li se adaugă Olt, ARgeş, Dâmboviţa şi Prahova. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vântul va sufla cu până la 45 de km/h, viscolind zăpada.
UPDATE - Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni dimineaţă, o nouă atenţionare cod galben de ninsori temporar viscolite şi strat de zăpadă, valabilă de luni, ora 10.00, până miercuri, 19 februarie, la ora 10.00.
ŞTIREA INIŢIALĂ - Vremea se va menţine foarte rece toată săptămâna în România, inclusiv în partea de sud şi sud-est a ţării, cu nopţi şi dimineţi geroase, cu ninsori şi cu temperaturi ce pot coborî până la minus 16 grade Celsius, ceea ce va face ca să fie cea mai friguroasă săptămână din această iarnă, a declarat Elena Mateescu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.
Potrivit sursei citate, este posibil ca vremea să rămână deosebit de rece şi săptămâna viitoare, până în jurul datei de 25 februarie. În aceste condiţii, a afirmat directorul ANM, februarie va fi una din cele mai reci luni februarie din istorie, cu un peisaj „autentic de iarnă”.
„Urmează o săptămână foarte rece, cu nopţi şi dimineţi geroase, ceea ce va face să fie cea mai friguroasă săptămână din această iarnă. Temperaturile vor coborî până la minus 16 - minus 10 grade Celsius, valabile şi pentru partea de sud şi sud-est a ţării, unde se vor înregistra valori sub minus 10 grade”, a declarat directorul general al ANM, Elena Mateescu, la Digi 24.
Potrivit sursei citate, în sud-estul ţării stratul de zăpadă are acum grosimi de până la 15 centimetri şi va ninge în continuare, aşa încât vom avea un peisaj „autentic de iarnă, specific perioadei”.
Şi în zona montană stratul de zăpadă va fi consistent, de până la 20 de centimetri grosime, iar vântul va sufla moderat, cu viteze între 25 şi 45 km/h, a afirmat Mateescu.