Temperaturi ridicate în cea mai mare parte a ţării luni, iar de la 20.00 vijelii şi grindină. Ce alte fenomene extreme mai anunţă meteorologii zilele următoare

Temperaturi ridicate în cea mai mare parte a ţării luni, iar de la 20.00 vijelii şi grindină. Ce alte fenomene extreme mai anunţă meteorologii zilele următoare

Meteorologii anunţă temperaturi ridicate în cea mai mare parte a ţării luni, iar de la ora 20.00 intră în vigoare un cod galben de vijelii şi grindină în Banat, Oltenia şi sud-vestul Transilvaniei. Marţi, sunt prognozate temperaturi deosebit de ridicate în 14 judeţe şi în Capitală. De asemenea, de marţi dimineaţă şi până miercuri dimineaţă, cea mai marere parte a ţării se află sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii.
ANM anunţă pentru luni temperaturi deosebit de ridicate, caniculă şi disconfort termic ridicat în cea mai mare parte a ţării, informează news.ro.
Pentru intervalul 1 iulie, ora 20 – 2 iulie, ora 10 a fost emisă o atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică, în Banat, Oltenia şi sud-vestul Transilvaniei.
ANM anunţă şi că pe parcursul zilei de luni (1 iulie) local vor fi manifestări de instabiliate în nord-vestul şi centrul ţării.

Marţi, 2 iulie, 14 judeţe şi Capitala vor fi afectate de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă şi disconfort termic ridicat.

O atenţionare meteorologică de vijelii este valabilă pentru intervalul 2 iulie, ora 10 – 3 iulie, ora 10.

„În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei, local în Maramureş, precum şi la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50...70 km/h), vijelii, grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de    20...40 l/mp şi pe arii restrânse de peste 50 l/mp”, este mesajul ANM.

Miercuri, manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul şi estul ţării.

Afla mai multe despremeteovijeliigrindinăcodgalben
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt