România, măturată de vijelii. La munte a nins

România, măturată de vijelii. La munte a nins

Întreaga ţară s-a aflat astăzi sub cod galben de vânt puternic. Cele mai mari probleme au fost în sud. La Craiova, zeci de copaci au fost smulşi din rădăcini. Rafalele puternice au determinat autorităţile să suspende traficul maritim în toate porturile româneşti de la Marea Neagră. Iar în zonele montane, scăderea bruscă a temperaturii a dus la apariţia primelor ninsori.

Zeci de copaci au fost puşi la pământ de vântul puternic, la malul mării. Unii au căzut peste maşinile parcate în faţa blocurilor. În alte cartiere, arborii au fost smulşi din rădăcini şi aruncaţi peste cablurile de curent. Constanţa a fost sub avertizare de vânt puternic încă de noaptea trecută.

Şi traficul naval are de suferit din cauza vântului puternic. Autoritătile navale au suspendat traficul maritim în toate porturile româneşti la Marea Neagră.

Şi la Craiova, vântul puternic a pus la pământ mai mulţi copaci. Localnicii s-au trezit cu maşinile avariate. Echipajele ISU au intervenit ore în şir. În schimb, la cota 1800 pe vârful Vlădeasa s-a depus deja primul strat de zăpadă . Noaptea, temperaturile au scăzut până la minus 2 grade, iar stratul de zăpadă măsura 1 centimetru.

A nins şi pe Transalpina. Utilajele de deszăpezire au ieşit pe Drumul Naţional încă de aseară. Vremea se va răci brusc în următoarele zile, atrag atenţia meteorologii. În unele zone, temperaturile vor scădea chiar şi cu 10 grade Celsius.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt