Potop la Arad, maşini blocate în apă

Potop la Arad, maşini blocate în apă

O ploaie torenţială a inundat străzile din Arad, iar mai multe maşini au rămas blocate din cauza şuvoaielor. Vântul puternic a doborât mai mulţi copaci care au blocat şoselele, dar cele mai grave probleme au fost în zonele în care canalizarea nu a mai făcut faţă. Pompierii au intervenit şi au încercat să rezolve problemele, dar misiunea le-a fost dificilă. Şi în Gorj ploaia a creat probleme în câteva localităţi.

După o ploaie torenţială care a durat doar câteva zeci de minute canalizarea a cedat, iar apa care s-a strâns a atins, în unele zone, chiar şi jumătate de metru. Maşinile şi tramvaiele s-au blocat. Furtuna a pus la pământ şi un copac din parcul Mihai Eminescu. Din fericire, nu se afla nimeni în apropiere. La scurt timp, autorităţile locale au mers în teren ca să evalueze pagubele.

În judeţul Gorj, viiturile au măturat grădini şi au distrus culturile. Mai multe gospodării din comuna Aninoasa au fost inundate. Localnicii s-au trezit cu apa în case. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale dotate cu motopompe. În total au fost afectate 25 de gospodării.

Şi în judeţul Hunedoara, apa a inundat un drum judeţean. Riscul de inundaţii rămâne ridicat în sud vestul ţării, care este sub avertizare de cod galben de ploi şi vijelii până la ora 23.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt