Meteorologii anunţă temperaturi peste cele obişnuite în cea mai mare parte a ţării, de Crăciun şi de Anul Nou

Meteorologii anunţă temperaturi peste cele obişnuite în cea mai mare parte a ţării, de Crăciun şi de Anul Nou

Temperaturile se vor situa peste cele obişnuite în cea mai mare parte a ţării, de Crăciun şi de Anul Nou, dar şi în prima săptămână din 2024, anunţă marţi meteorologii, care au actualizat prognozele pentru următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 11.12.2023 – 18.12.2023 

- Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice.

- Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice, centrale, precum şi în extremitatea de sud a ţării, dar şi local deficitare în regiunile estice şi în zona Carpaţilor de Curbură, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023

- Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

- Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024

- Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile nord-estice.

- Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile nord-vestice şi cu o tendinţă uşor deficitară în regiunile extracarptice.

Săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

- Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

- Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunie vestice, nord-vestice şi centrale, dar mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Afla mai multe despremeteosarbatoricraciunanul nou
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt