Meteorologii anunţă temperaturi mai mici decât cele specifice până la sfârşitul lunii octombrie

Meteorologii anunţă temperaturi mai mici decât cele specifice până la sfârşitul lunii octombrie
foto: Pixabay

Temperaturile vor fi mai mici decât cele specifice perioadei până la sfârşitul lunii octombrie, după care, până la jumătatea lui noiembrie, se vor situa în jurul valorilor normale, rezultă din prognoza pe patru săptămâni făcută publică vineri de ANM.

Săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023

TEMPERATURA AERULUI - Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nordice.

CANTITĂŢILE DE PRECIPITAŢII - Cu excepţia nord-vestului extrem al ţării, unde regimul pluviometric va fi local deficitar, cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare, mai ales în extremitatea de sud a teritoriului.

Săptămâna 23.10.2023 – 30.10.2023

TEMPERATURA AERULUI - Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

CANTITĂŢILE DE PRECIPITAŢII  - Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, dar cu posibilitatea unui deficit local în nordul extrem al ţării şi a unui uşor excedent în sud-vest.

Săptămâna 30.10.2023 – 06.11.2023

TEMPERATURA AERULUI - Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării

CANTITĂŢILE DE PRECIPITAŢII - Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 06.11.2023 – 13.11.2023

TEMPERATURA AERULUI - Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

CANTITĂŢILE DE PRECIPITAŢII - Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Afla mai multe despremeteoprognozaoctombrievreme rea
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt