În ce zone anunţă meteorologii temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite pe tot parcursul lunii iunie

În ce zone anunţă meteorologii temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite pe tot parcursul lunii iunie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obişnuite pe tot parcursul lunii iunie, în special în regiunile sudice, anunţă marţi ANM, care a făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni.
 
Săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024
 
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice şi sud-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nordvest a ţării, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în zona Carpaţilor Orientali.
Săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024
 
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice.
 
Cu excepţia extremităţii de vest, de sud şi de sud-est a ţării, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare, mai ales în regiunile nordice şi centrale.
 
Săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024
 
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice.
 
Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea de vest a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.
 
Săptămâna 24.06.2024 – 01.07.2024
 
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.
 
Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendinţă deficitară în cea mai mare parte a ţări, scrie news.ro.

 

Afla mai multe despremeteocaniculaiunie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt