HARTA - Meteorologii au prelungit informarea: Strat de zăpadă semnificativ în mai multe zone şi răcirea vremii

HARTA - Meteorologii au prelungit informarea: Strat de zăpadă semnificativ în mai multe zone şi răcirea vremii

Meteorologii au prelungit, vineri, informarea de precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului şi anunţă că, până sâmbătă după-amiază, cantităţile de apă care se pot înregistrat ajungâ până la 20 de litri pe metru pătrat. În mai multe zone se va depune strat de zăpadă.
 
Potrivit ANM, până sâmbătă, la ora 17.00, vor fi precipitaţii în toate regiunile, iar în Muntenia şi în zona Carpaţilor Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ (se vor acumula 10...15 l/mp şi izolat peste 20 l/mp).
”Vor fi ploi, care se vor transforma în ninsoare, din după-amiaza zilei de vineri (19 ianuarie), în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi în nordul Moldovei, iar noaptea şi în restul teritoriului. Se va depune strat de zăpadă”, anunţă ANM.
Potrivit meteorologilor, sâmbătă (20 ianuarie) va continua să ningă în Oltenia, Muntenia şi în Dobrogea, dar în general slab cantitativ.
Temporar vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 40...50 km/h, ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea scăzută.
”Vremea se va răci semnificativ, vineri (19 ianuarie) în jumătatea de nord a ţării, iar sâmbătă (20 ianuarie) şi în restul zonelor”, a mai transmis sursa citată.

Afla mai multe despremeteoinformarezapada
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt