Cod galben de ploi torenţiale în mai multe zone ale ţării. Care sunt judeţele afectate şi cum va fi vremea

Cod galben de ploi torenţiale în mai multe zone ale ţării. Care sunt judeţele afectate şi cum va fi vremea

Meteorologii anunţă că ploile vor cuprinde, până joi seară, cea mai mare parte a ţării, fiind prognozate averse, însoţite de descărcări electrice şi, în unele zone, de intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină.
Şaptesprezece judeţe din Moldova, estul Transilvaniei, Carpaţii Orientali şi din jumătatea de est a Carpaţilor Meridionali se află sub atenţionare Cod galben de ploi torenţiale, cu acumularea unor cantităţi importante de apă. În Capitală, vremea va fi în general instabilă, cu maxime de 22-24 de grade.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică valabilă de marţi, de la ora 10.00, până joi, la ora 20.00.
”În intervalul menţionat, aria ploilor va fi în extindere treptată şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice şi pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 15...25 l/mp şi pe alocuri de peste 40 l/mp”, au transmis meteorologii.
În zona municipiului Bucureşti, de marţi, de la ora 10.00, până joi, la ora 20.00, vremea va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, posibil moderate cantitativ (10...15 l/mp), însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi de 22...24 de grade, iar cele minime de 10...13 grade.

Afla mai multe desprecod galbenploiaverse
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt