Caniculă cumplită în România - oamenii au sunat întruna la 112

Caniculă cumplită în România - oamenii au sunat întruna la 112
foto: Pixabay

A fost şi azi zi de foc în România, cu 40 de grade în sudul ţării. În unele locuri, chiar 42. Ambulanţele au făcut faţă cu greu numărului mare de apeluri la 112. Oamenilor li s-a făcut rău şi au avut nevoie de ajutor. Mulţi erau în casă când au chemat salvarea. Nu aveau aer condiţionat şi  nu au mai rezistat. La noapte şi mâine, însă, ajungem în cealaltă extremă: la munte vor fi şi 14 grade, iar în rest, 22-24. În plus, trebuie să ne pregătim pentru furtunile violente, care, după cum aţi văzut deja, produc pauze uriaşe.

A fost haos la spitalul Judeţean din Galaţi, la Unitatea de Primiri Urgenţe. Răpuşi de căldură, oamenii au înroşit linia 112.

Bărbatul din imagini are 64 de ani. Era la muncă pe câmp şi a stat atât de mult în soare, până i s-a făcut rău şi a sunat după ajutor.

Altora le-a venit rău chiar în case, pentru că nu au aer condiţionat. Numărul celor care au sunat la Serviciul de Ambulanţă Galaţi a crescut cu 15 la sută în ultimele zile.

Greu e în case, dar mai greu e la muncă. Mai ales în brutării şi covrigării, unde este foarte cald tot timpul. Norocoşi sunt zilele acestea cei care lucrează la pescărie sau măcelărie.

Canicula poate avea efecte negative chiar şi în situaţii la care probabil nici nu ne-am gândit.

Ne putem da seama uşor dacă mai putem să folosim crema uitată în maşină.

Nimic nu a mers bine în ultimele zile, cu cod roşu de caniculă. Trenurile au întârziat, în unele cazuri, şi 7 ore. De mâine vremea reveni  la normal, spun meteorologii, odată cu trecerea unui val de aer rece peste ţară. Temperaturile se vor încadra între 25 şi 30 de grade.

Afla mai multe desprecaniculaurgentespitalcaldura
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt