Lista actualizată a ţărilor pentru care se impune carantina la revenirea în România - Prima News

Lista actualizată a ţărilor pentru care se impune carantina la revenirea în România

omitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, vineri, lista ţărilor/ zonelor/ teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Potrivit articolului 2 al Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență de vineri, se abrogă alin. 2 al art. 3 din Hotărârea CNSU nr. 54 din 12.11.2020, persoanelor care sosesc din Danemarca în România, fiindu-le aplicabile toate excepțiile de la măsura carantinării prevăzute în Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36, cu modificările și completările ulterioare.

Pe data de 12 noiembrie, CNSU a anunțat că Danemarca a fost inclusă în lista ţărilor de risc epidemiologic ridicat prin decizia CNSU, astfel că persoanele care vin din această ţară vor fi plasate în carantină, nefiind admisă niciuna dintre excepţiile aplicate celorlalte state din listă, explicaţia autorităţilor române fiind ”detecţia circulaţiei în populaţia umană a unei noi variante de virus Sars-Cov 2”.

Iată lista cu țările din zona galbenă, pentru care se impune carantină la domiciliu/ locaţia declarată pentru 14 zile, se află următoarele state:Total
0
Shares
Total
0
Share