Zanzibar şi Egipt, destinaţiile vedetă ale iernii

Zanzibar şi Egipt, destinaţiile vedetă ale iernii

Cine se întoarce din Statele Unite ale Americii şi Canada nu va mai trebui să stea în carantină la intrarea în ţară. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a scos cele două state de pe lista galbenă. Egipt şi Zanzibar au fost însă destinaţiile turistice preferate ale românilor în ultimele luni. Temperaturile ridicate, preţurile accesibile şi zborurile directe au reprezentant un avantaj, iar perioada următoare se anunţă ofertantă pentru destinaţii clasice precum Grecia sau Turcia.

După multe luni în care au fost încadrate ca destinaţii cu risc epidemiologic ridicat, Statele Unite ale Americii şi Canada ies de pe lista galbenă. Aşadar, cine îşi doreşte o vacanţă la New York sau în însoritul Miami nu va mai sta în carantină la întoarcerea în ţară.

Cea mai ofertantă destinaţie turistică a acestei ierni a fost, fără doar şi poate, Egiptul. La doar 3 ore de zbor cu avionul, turiştii ajung într-un loc cald, cu mult soare şi încărcat de istorie şi unde mai pui că şi condiţiile de călătorie sunt extrem de simple.

Preţurile sunt şi ele accesibile. Pentru un hotel de 4 stele, o vacanţă pentru o persoană porneşte de la 400 de euro şi poate depăşi 500 de euro în cazul unui hotel de 4 stele cu all inclusive.

O altă destinaţie exotică extrem de căutată iarna aceasta este Zanzibarul.

Agenţiile de turism au avut zboruri charter care durau aproximativ 7 ore, iar preţurile pentru o persoană, pentru 7 nopţi, pornesc de la 1290 de euro cu mic dejun inclus şi pot ajunge la 2500 de euro cu all inclusive.

Dacă Egiptul rămâne însă o destinaţie căutată şi în perioada următoare, în Zanzibar se opresc vacanţele pentru că începe sezonul ploios. Încep însă ofertele pentru destinaţiile clasice, precum Grecia sau Turcia.

O altă destinaţie căutată în această iarnă a fost Maldive, însă în urmă cu aproximativ o lună a fost introdusă pe lista galbenă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt