Unde-şi petrec sărbătorile bogaţii lumii: Cabane de lux la munte, iahturi sau hoteluri de mii de euro

Unde-şi petrec sărbătorile bogaţii lumii: Cabane de lux la munte, iahturi sau hoteluri de mii de euro

Unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume aleg să petreacă ziua de Crăciun acasă, au declarat mai mulţi experţi în avere pentru Business Insider, dar adesea nu la reşedinţele lor principale.

„O mulţime de oameni construiesc case mari în Aspen exact din acest motiv - pentru ca întreaga familie să poată merge şi să petreacă acel timp împreună”, a spus pentru BI Nicole Pollard Bayme, fondatoarea firmei de stil şi cumpărături de lux LaLaLuxe. „Fiecare cadou de sub soare adus cu avionul, deja sub brad înainte ca ei să ajungă acolo”, scrie Adevărul.

Potrivit Wealth-X, staţiunea de schi din Colorado are cea mai mare densitate de persoane cu o avere de 30 de milioane de dolari sau mai mult din SUA, cu unul la fiecare 67 de rezidenţi, iar miliardari precum Jeff Bezos şi Michael Dell au fost văzuţi acolo.

Alte staţiuni de schi populare din SUA includ Lake Tahoe din California şi Nevada şi Vail, Colorado, a declarat Winston Chesterfield, fondatorul Barton, o firmă de consultanţă axată pe lux şi cei bogaţi.

În Europa, Gstaad şi Verbier din Elveţia; Kitzbühel din Austria, renumită pentru cursa anuală de schi alpin; şi Courchevel 1850 din Alpii francezi, domină. Acesta din urmă este cunoscut pentru a găzdui VIP-uri precum David şi Victoria Beckham, Elton John, Prinţul William şi Kate Middleton.

„Le place să meargă în locuri care au un oraş bine stabilit, cu locuri de vizitat care sunt de înaltă clasă”, a spus Chesterfield despre cei ultra-bogaţi. Kitzbühel are o filială a restaurantului japonez Zuma, iar Courchevel are un avanpost al hotelului de lux Cheval Blanc.

Pentru cei care preferă căldura - sau doresc să adauge o săptămână de plajă pentru a se dezgheţa după pârtii - Caraibe rămâne o destinaţie populară, fie pe uscat, fie pe mare.

St. Barts, o destinaţie deosebit de populară pentru Revelion, i-a găzduit pe Bezos şi pe logodnica sa Lauren Sánchez, iar iahturi aparţinând miliardarilor David Geffen, Sergey Brin, Bernard Arnault şi Barry Diller şi soţia sa Diane Von Furstenberg au fost văzute în largul coastelor sale.

Alţii aleg o anumită staţiune şi se înghesuie la ea an de an.

„Ei vor să nu facă nimic”, a spus Chesterfield. „Vor să fie aşteptaţi; vor să fie îngrijiţi”.

Jumby Bay, o staţiune din Antigua, unde Oprah Winfrey şi Richard Branson ar avea case, este una dintre cele mai populare. Camerele de acolo pornesc de la 2.700 de dolari pe noapte, deşi miliardarii probabil că se răsfaţă cu vila de 13.300 de dolari pe noapte. Aman din Republica Dominicană, care are camere care costă între 2.900 şi 4.200 de dolari pe noapte, este o altă opţiune populară.

De cealaltă parte a ecuaţiei de vreme caldă se află Africa, o destinaţie populară atât pentru cupluri, cât şi pentru familii, a declarat pentru BI Elisabeth Brown, manager de clienţi din New York la compania de travel-and-lifestyle-concierge Knightsbridge.

Cei bogaţi închiriază vile private în rezervaţii, cum ar fi Ol Jogi din Kenya şi Parcul Naţional Saanane Island din Tanzania, care pot costa până la 40.000 de dolari pe noapte.

Dacă asta nu este suficient de departe, există întotdeauna spaţiu. După cum a spus Pollard Bayme, a merge pe orbită este „flexul suprem pentru clasa miliardară”.

Afla mai multe desprecabane de luxhoteluri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt