Preparatele din carne de porc sunt nelipsite de pe masa de Revelion a românilor. Condimentele sunt însă cele care fac diferenţa între o friptură obişnuită şi una care smulge toate aplauzele. De la această idee a plecat şi un grup de studenţi ieşeni care a pornit în căutarea condimentului perfect.
În laboratoarele de alimentaţie publică, studenţii şi cadrele didactice de la Universitatea de Agronomie au creat noi tipuri de condimente, ideale pentru mesele îmbelşugate din această perioadă.
Inventivitate. Studenţii spun că acesta este cuvântul cheie în crearea unor condimente care vor da peste cap toate dietele.
Combinaţia perfectă de condimente pentru maturarea cărnii nu este stabilită la prima încercare. De obicei, se ajunge la reţeta finală abiia după câteva probe.
Condimentele sunt cele care pot da un gust deosebit oricărui fel de mâncare, iar în cazul cărnii de porc, alegerea lor este esenţială pentru obţinerea unui produs pe gustul tuturor gurmanzilor.