Calea Victoriei este a pietonilor, în weekend

Calea Victoriei este a pietonilor, în weekend

Calea Victoriei din Capitală redevine pietonală în fiecare sâmbătă şi duminică. Traficul va fi interzis atât pentru maşini, cât şi pentru biciclete, între orele 10 şi 22. Bucureştenii sunt încântaţi de iniţiativă, mai ales că în timpul săptămânii, oraşul este sufocat de trafic. Cea mai cunoscută arteră din Bucureşti devine şi un spaţiu pentru spectacolele stradale.

Calea Victoriei s-a transformat dintr-o arteră intens circulată, într-un imens spaţiu de promenadă urbană. Copiii stau direct pe asfalt şi se uită încântaţi la spectacolul de jonglerii. Artişti pe picioroange se plimbă şi ei printre pietoni. Şi străzile din jur se închid în weekend pentru maşini.

Proiectul Primăriei a pornit la iniţiativa unui ONG şi este al treilea an în care se desfăşoară, spre încântarea celor care îşi doresc un Bucureşti mai prietenos cu oamenii.

Şi turiştii străini se bucură de atmosfera din centrul Capitalei. De altfel, expaţii care lucrează sau studiază aici spun că oraşul e ideal pentru distracţie. Bicicliştii, în schimb, nu prea se bucură de străzile deschise. Pe lângă maşini, şi ei vor avea interzis.

Cei care au drum cu maşina în centru, în weekend, pot folosi una dintre rutele ocolitoare. O hartă făcută de poliţie arată exact care sunt acestea.

foto: facebook.com/NicusorDan.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt