Au îndulcit pandemia cu ciocolată

Au îndulcit pandemia cu ciocolată

După lunile amare ale pandemiei, românii au redescoperit gustul ciocolatei de calitate. Sărbătorile de iarnă au fost un balon de oxigen pentru ciocolatieri. Fie că e vorba de ciocolata artizanală sau de bombe făcute din ciocolată, românii au fost tentaţi să cumpere orice fel de bunătăţi din această categorie.

Ciocolatierul clujean Dinu Criste a dus arta gastronomică la un alt nivel. În mâinile lui cacaoa de cea mai bună calitate se tranformă în bucăţi delicioase de ciocolată. Pandemia a alungat mulţi dintre clienţi, însă odată cu venirea sărbătorilor afacerea sa a prins din nou viaţă Pralinele sale colorate sau ciocolata cu cannabis sunt iar la mare căutare.

În ultimii ani, numărul celor care fac ciocolată artizanală a crescut simţitor. Şi asta pentru că românii au prins gustul alimentelor de calitate. La Braşov, Dorian vinde de mai bine de un deceniu delicioasele specialităţi. Secretul său stă în faptul că reuşeşte să se reinveteze permanent.

În preajma Sărbătorilor, comezile au început să curgă. Pierderile înregistrate în ultimele 10 luni sunt însă greu de compensat.

În aceste momente dificile pentru afacerile de nişă, Carmen a făcut o alegere inspirată. Banala ciocolată fierbinte ajunge pe mesele clienţilor într-o formă unică.

Antrepronarea a făcut şi câteva filmuleţe cu bombele de ciocolată pe care le-a postat pe o reţea socială. Impactul videoclipului a fost o surpriză pentru ea.

În ciuda vremurilor grele pe care le traversăm, ciocolatierii sunt optimişti. Cine a gustat o dată dintr-o ciocolată de calitate îşi va dori mereu să repete experienţa.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt