Lacul cu peşti morţi

Lacul cu peşti morţi

Dezastru ecologic pe lacul de acumulare Ciurbeşti din judeţul Iaşi. Sute de peşti au fost găsiţi morţi iar specialiştii cred că de vină ar putea fi compuşii chimici din atmosferă dar şi faptul că lacul nu a mai fost curăţat de mult timp. Localnicii se plâng că mirosul este insuportabil. Autorităţile au prelevat probe şi fac analize ale apei din lac.

Un cercetător de la Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi a fost primul care a ajuns în zonă şi a văzut peştii morţI. A încercat să explice fenomenul. Cei care locuiesc în apropiere spun că mirosul este greu de suportat în special dimineaţa. Oamenii speră să fie curăţat locul cât de repede.

Administratorul lacului spune că nu sunt atât de mulţi peşti morţi şi aşteaptă rezultatele analizelor luate de cei de la administraţia bazinala ape Prut-Bârlad. Cei de la Apele Române au mers acolo şi au luat peştii morţi. Acum aşteaptă rezultatele analizelor de laborator.

Cercetătorii spun că nu este singura zonă unde au fost descoperiţi peşti morţi şi că încearcă în continuare să afle posibilele cauze. Specilistul Silviu Gurlui nu exclude că în praful din atmosferă sau în sol să existe metale grele sau alţi compuşi chimici

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt