Victor Piţurcă a contestat controlul judiciar

Victor Piţurcă a contestat controlul judiciar

Scandalul achiziţiilor publice din perioada pandemiei de către ROMARM şi Ministerul Apărării Naţionale a ajuns la faza pe miniştrii. Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui a fost citat în calitate de martor de DNA, în timp ce actualul ministru, Florin Spătaru spune că aşteaptă rezultatul anchetei pentru a lua o decizie asupra lui Gabriel Ţuţu. Chiar dacă directorul Romarm este sub control judiciar, astăzi compania de stat a semnat un memorandum de colaborare cu o companie sud-coreeană din domeniul apărării.

Claudiu Năsui, cel care a trimis corpul de control al ministrului la Romarm în urma unui raport al Curţii de Conturi din 2020, a dat declaraţii la DNA în calitate de martor. Raportul atrăgea atenţia că mai multe utilaje cumpăarate din China pentru producerea măstilor nu au fost utilizate corect. Fostul ministru arată cu degetul atât către predecesorii săi, cât şi către cei care i-au urmat în funcţie.

În timp ce directorul Gabriel Ţuţu este anchetat de DNA pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă, Romarm vrea să devină unul dintre furnizorii europeni ai sud coreenilor de la Hanhwa Aerospace. Compania asiatică produce echipamente şi tehnologii militare de ultimă generaţie şi ar putea produce şi în ţara noastră sisteme militare terestre, pulberi sau explozibili. Ministerul Economiei, in subordinea caruia se afla Romarm nu se grăbeşte să îl înlocuiască pe Ţuţu.

Implicat în acelaşi dosar, Victor Piţurcă a făcut un maraton de declaraţii în care şi-a susţinut nevinovăţia. Dimineaţa l-a găsit pe fostul selecţioner la tribunal, acolo unde avocatii sai au contestat controlul judiciar. Mai târziu, fostul selectioner s-a prezentat la IPJ Ilfov pentru a semna controlul judiciar. La ieşire Piţurcă a recunoscut că măştile livrate erau neconforme.

Victor Piţurcă este cercetat de către DNA în dosarul Romarm fiind acuzat de cumpărare de influenţă. El s-ar fi întâlnit cu directorul Romarm pentru a îl influenţa pe acesta să achiziţioneze în procedură simplificată mai multe echipamente sanitare, care ulterior au ajuns la MApN.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt