Sorin Oprescu, după ce a ieşit din arest în Grecia: „Nu am fugit nicăieri. Eram aici, îmi făceam visul de o viaţă întreagă"

Sorin Oprescu, după ce a ieşit din arest în Grecia: „Nu am fugit nicăieri. Eram aici, îmi făceam visul de o viaţă întreagă"

Fostul primar al Bucureştiului Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională, a declarat, pentru Antena 3, după ce a ieşit din arestul preventiv din Atena, că el nu a încercat să fugă din România, ci „eram aici (în Grecia – n.red.), îmi făceam visul de o viaţă întreagă”. Acesta a spus că îşi definitiva „formele de rezidenţă începute în urmă cu 6 luni”.

„Contează faptul că judecătorii au fost duri, dar corecţi şi pentru lucrul ăsta eu le mulţumesc. Am început să am foarte mare încredere că pot să mă lupt în continuare pentru că am primit o pedeapsă nemeritată. Da, mai există căi de atac şi ştiu că la vârsta mea şi la afecţiunile pe care le am probabil că mi s-ar aproba lucrurile astea după ce mor.

Nu vreau să mor. Eu vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat şi nu am făcut altceva decât să plătesc din punct de vedere politic anii 2015 şi zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce înseamnă clasa politică la momentul respectiv.

Este o modalitate pe care eu nu o să o pot să o înţeleg, este o modalitate nemernică să poţi să acuzi oamenii de lucruri pe care nu le-au făcut.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt