Percheziţii în Bucureşti şi Caracal la o clinică medicală într-un nou caz de 'vaccinare la chiuvetă'

Percheziţii în Bucureşti şi Caracal la o clinică medicală într-un nou caz de 'vaccinare la chiuvetă'

Procurorii de la Parchetul General şi ofiţeri de poliţie efectuează, luni, 12 percheziţii domiciliare în Sectorul 2 al Capitalei şi în oraşul Caracal la punctele de lucru ale unei clinici medicale, unde peste 1.000 de persoane au obţinut fraudulos certificate digitale europene COVID, prin metoda "vaccinare la chiuvetă".

Potrivit unui comunicat al Parchetului, percheziţiile sunt efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul IGPR, DGPMB - Poliţia Sectorului 2 Bucureşti, IPJ Olt, IPJ Vâlcea şi IPJ Gorj, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, cumpărare de influenţă, fals informatic şi acces ilegal la un sistem informatic.

Procurorii susţin că, din august 2021 până în prezent, personalul medical din cadrul unei clinici de vaccinare cu puncte de lucru în Sectorul 2 al Capitalei şi în municipiul Caracal a efectuat vaccinări prin metoda "la chiuvetă".

Peste 1.000 de persoane au obţinut în mod fraudulos, contra unor sume de bani, certificate digitale europene COVID, fără însă a li se administra efectiv serul necesar vaccinării şi chiar fără a fi prezente fizic în centrul de imunizare.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt