Dosar de malpraxis, clasat de parchet

Dosar de malpraxis, clasat de parchet

Un medic din Sinaia, care a uitat, în urmă cu doi ani, mai multe pansamente în corpul unei fetiţe de 10 ani în timpul unei operaţii, a scăpat de răspunderea penală. Parchetul din Sinaia a clasat dosarul pe motiv ca medicul nu a săvârşit fapta cu intenţie. Şocaţi de decizie, părinţii fetei spun ca se vor îndrepta împotriva medicului, în civil.

Aşa a sunat sentinţa tribunalului din Sinaia. Vestea că medicul a fost absolvit de vreo vină, nu a demoralizat-o, însă, pe mama fetei. Ea spune că, în ciuda acestei sentinţe, va continua lupta, chiar dacă va dura foarte mulţi ani. Nu-i pasă nici chiar de banii pe care i-ar putea primi ca daune, pentru că ei nu ar cumpăra viaţa copilei.

În civil, familia fetei va da în judecată atât Ministerul Sănătăţii, cât şi medicul şi primăria Sinaia.

Dacă sentinţa tribunalului nu a afectat-o prea mult, mama fetei este foarte indignată de vorbele care au apărut după operaţie.

Medicul acuzat de malpraxis nu a dorit sa facă o declaraţie în fata camerelor, însă telefonic a precizat că nu comentează decizia instantei. El este în continuare şeful compartimentului chirurgie,din cadrul Spitalului Orăşenesc Sinaia. Odată cu acţiunea în civil se va efectua o noua expertiza medicolegala, care va stabili în mod clar dacă viata i-a fost pusa în pericol fetei şi dacă numărul de zile de îngrijiri medicale va fi mai mare decât cel acordat iniţial. Dacă expertiza va arata o alta situaţie se va putea deschide urmărirea penală.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt