Curtea de Apel Iaşi a decis revocarea din funcţie a vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean

Curtea de Apel Iaşi a decis revocarea din funcţie a vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, marţi, revocarea din funcţie a vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Ciprian Trifan (PSD) şi Dan Mihai Marian (ALDE), în urma unei plângeri depuse în urmă cu doi ani de consilierii judeţeni PNL, care au considerat că desemnarea celor doi s-a făcut fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Decizia, care este una definitivă, vine după ce iniţial Tribunalul Vaslui a respins cererea aleşilor liberali, iar aceştia au contestat hotărârea instanţei vasluiene.

"Admite recursul declarat de către recurenţi Arcăleanu Marius-Marian, Creţescu Valentin, Veziteu Gheorghe, Ardeleanu Mihai, Filip Liviu, Rotariu Bogdan, Bularda Carmen, Popa Vasile şi Iacob Liviu (consilieri judeţeni PNL - n.r.) împotriva Sentinţei civile nr.294/CA/2021 a Tribunalului Vaslui, pe care o casează în integralitate, şi în rejudecare admite cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanţi, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Vaslui. Anulează Hotărârea nr. 169/27.10.2020 adoptată de către pârâtul Consiliul Judeţean Vaslui, privind alegerea celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean", se arată în decizia instanţei de judecată.

Consilierii judeţeni au ales, pe 27 octombrie, în prima şedinţă extraordinară a forului local, cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei, pe Ciprian Trifan, de la PSD, care a deţinut acest post şi în mandatul 2016 - 2020 şi pe fostul parlamentar şi lider al PNL Dan Marian, actualmente din partea ALDE, deşi pe ordinea de zi a şedinţei nu se afla un proiect de hotărâre care să prevadă acest lucru.

"La data de 27 octombrie a fost convocată o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Vaslui având un singur punct pe ordinea de zi, respectiv organizarea comisiilor de specialitate. După ora stabilită pentru începerea şedinţei ne-a fost pus pe masă şi un alt proiect de hotărâre, care prevedea alegerea vicepreşedinţilor CJ. Întrucât am considerat că prin depunerea acestui proiect de hotărâre nu s-a respectat legea, am părăsit sala de şedinţe. În lipsa noastră au fost organizate comisiile de specialitate ale consiliului judeţean, însă organizarea s-a făcut cu nerespectarea legii. Comisiile sunt incomplete şi nu pot funcţiona în mod legal, motiv pentru care solicită revocarea hotărârii", au reclamat liberalii.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt