Cum acţionau poliţiştii şpăgari

Cum acţionau poliţiştii şpăgari

Poliţiştii prinşi în flagrant că ar fi primit mită de la şoferi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar procurorii DNA vor arestarea lor pentru 30 de zile. Cei doi poliţişti ar fi primit bani în mod repetat de la cei care nu respectau regulile de circulaţie, pentru a nu-i sancţiona. În momentul în care au fost prinşi, poliţiştii aveau la ei 2.000 de lei încasaţi din şpagă.

Cei doi poliţişti de la Rutieră acţionau, de obicei, în centrul Capitalei, în zonele de fiţe. Urmăreau maşinile scumpe şi când vedeau că şoferii încalcă legea, îi trăgeau pe dreapta. Numai că sancţiunile de această dată erau altele.
Poliţiştii ştiau exact ce să le spună oferilor care au călcat strâmb, aşa că le cerea acestora mită în locul amendei sau a suspendării permisului.

Banii îi primeau ascunşi între documentele solicitate, adică asigurare sau certificat de înmatriculare. Agentul era cel care lua banii de la şofer şi îi înmâna comisarului care îl însoţea şi îl aştepta în maşină. Acesta din urmă scotea banii dintre documente şi îi băga în buzunar sau portofel. La finalul zilei, suma era împărţită.

Direcţia Naţională Antocorupţie îi supraveghea pe cei doi încă din luna martie. Aşa au constatat că între 19 martie şi 22 aprilie cei doi au primit mită de la 23 de şoferi. Onorariul părea că este de 500 de lei. Şi asta pentru că în ziua flagrantului anchetatorii au găsit 2.000 de lei încasaţi din şpagă de la 4 şoferi. Mita care le-a şi fost fatală o primeau de la un şofer turc în momentul flagrantului, în zona Dorobanţi.

Procurorii DNA au făcut percheziţii şi la sediul Brigăzii Rutiere a Capitalei, cât şi la locuinţele celor doi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt