Caracatiţa de la vămi

Caracatiţa de la vămi

Au fost percheziţii la vămi din cinci judeţe, într-un dosar de corupţie care vizează mai mulţi angajaţi. Aceştia sunt suspectaţi că ar fi luat şpagă între 20 şi 250 de euro. În schimbul banilor, care erau puşi în paşaport, ar fi facilitat trecerea ilegală a graniţei pentru mai mulţi cetăţeni din Republica Moldova care voiau să ajungă în Germania. Suspecţii au fost duşi la audieri la sediul DNA din Iaşi.

Este unul dintre vameşii aduşi la audieri, în urma percheziţiilor făcute de procurori. Vămile cu Republica Moldova, dar şi Vama Borş au fost vizate.

Mai mulţi vameşi sunt bănuiţi că ar fi lăsat cetăţeni moldoveni să treacă ilegal graniţa. În schimbul unor sume cuprinse între 20 şi 250 de euro, ar fi trecut cu vederea probleme precum expirarea vizei. Mai bine de un an ar fi durat înţelegerea, din iulie 2021 şi până în septembrie anul trecut.

Procurorii de la Chişinău au făcut şi ei perchiziţii, la la punctele de frontieră aflate de cealaltă parte a Prutului. Avocaţii suspecţilor neagă orice acuzaţie. Cercetările continuă în acest caz.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt