Inspector școlar Giurgiu: Cifrele privind alfabetizarea spun povestea tristă a unui județ în care educația scăzută și sărăcia se împletesc - Prima News

Inspector școlar Giurgiu: Cifrele privind alfabetizarea spun povestea tristă a unui județ în care educația scăzută și sărăcia se împletesc

Cel mai mare accent trebuie pus pe educația adulților, în cadrul proiectului A Doua Șansă pentru cei care au abandonat școala, a declarat la Prima News Florentina Găină, inspector școlar general adjunct în Giurgiu.

Despre cifrele INS care arată că unul din doi locuitori din Giurgiu nu are nici opt clase, Florentina Găină a spus că „cifra e năucitoare și spune povestea tristă a unui județ în care educația scăzută și sărăcia se împletesc”.

Inspectorul școlar a precizat că în Giurgiu este în curs de implementare educația pentru adulți, în special învățământul la seral, care s-a triplat în ultimii ani. „Nu școala trebuie să fie ușoară, ci inserția pe piața muncii trebuie să fie ușoară”, a subliniat Florentina Găină.

„Extrem de grav este că peste 40 la sută din populație are patru clase. Vom avea o țară cu muncitori necalificați și vom începe să avem o mare problemă economică”, a declarat Viforel Dorobanțu, directorul școlii Curcani, din Călărași.

„Dacă nu ne dăm seama că în educație stă soluția, totul e degeaba”, a adăugat Dorobanțu. Directorul școlar a precizat că problema violenței în școli nu poate fi rezolvată doar de către profesori și consideră că este necesară prezența unui numă dublu de consilieri școlari.

Cât despre faptul că școala lui este un model de educație în România, Viforel Dorobanțu a explicat că orice unitate de învățământ poate modifica programa, dacă cere acordul ministerului.

Vladimir Alexandrescu, purtătorul de cuvânt al INS a precizat că cifrele privind educația în România nu sunt cele mai rele din istorie și că analfabeții sunt preponderent în populația mai vârstnică.

Total
6
Shares
Total
6
Share