Indicatoare pentru economie la roaming - Prima News

Indicatoare pentru economie la roaming

Românii care trec prin localități aflate în apropierea granițelor, unde există riscul de a intra pe o rețea de telefonie mobilă din țările vecine, vor fi avertizați prin indicatoare. Proiectul, inițiat de un parlamentar din Timiș, a trecut de Senat. Potrivit Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, sunt peste 1.000 de localități din România unde există risc de roaming involuntar.

Comuna Moravita din Timiș este una dintre cele 1092 de localități din 19 județe aflate în apropierea granițelor și unde există riscul să plătești bani mulți pentru un apel telefonic. Iar în cazul folosirii internetului, sumele cresc exponențial. Inițiatorul proiectului de lege, deputatul PNL de Timiș, Cosmin Șandru spune că în pericol sunt, mai degrabă, cei care tranzitează zonele decât localnicii care știu foarte bine cât de puternice sunt rețelele din țările vecine.

Cei care locuiesc în zonele de graniță au învățat să își folosească telefonul pe selectare manuala a rețelei pentru a nu plăti mai multi bani la factură.

Deși au reclamat de mai multe ori firmelor de telefonie mobilă aceste situații, operatorii le-au spus că nu pot rezolva problema și le-au oferit varianta de selectare manuală a rețelei.

Proiectul de lege prevede amplasarea, la cel mult 50 de metri distranță față de fiecare intrare, în localitățile în care a fost identificat riscul de roaming involuntar, a unui indicator. Acesta va fi pus pe fiecare sens de mers, amplasat intr-un loc cu vizibilitate pentru toți participanții la trafic si va conține obligatoriu textul : atentie risc de roaming involuntar.
Proiectul a trecut de Senat si merge acum la vot în Camera Deputaților.Total
0
Shares
Total
0
Share