Inaugurat cu mare fast, de 6 luni cu lacătul pe ușă - Prima News

Inaugurat cu mare fast, de 6 luni cu lacătul pe ușă

Birocrația și legislația confuză au pus lacătul pe ușa unui centru ce ar fi trebuit să-i ajute pe tinerii care la 18 ani ies din sistemul de protecție al DGASPC Botoșani. Inaugurat cu mare fast acum o jumătate de an, imobilul, care le putea fi temporar casă acestor tineri, a costat aproape două milioane de euro. Autoritățile spun că au găsit în sfârșit soluția ca centrul să intre în legalitate: s-a schimbat titulatura.

Pentru mulți tineri care ar trebui să plece din orfelinate, viața după ce împlinesc 18 ani poate fi o luptă dureroasă pentru supraviețuire. Își găsesc cu greu un loc de muncă, iar ideea de a avea o locuință e doar un vis îndepărtat.
Pentru asta, la Botoșani a fost inaugurat un centru unde și-ar fi putut găsi adăpost.

Proiectul a început în 2019, iar în acte imobilul era trecut centru de tranzit cu cazare. Imobilul a fost inaugurat cu fast anul trecut. Așa că tinerii nu au putut beneficia de investiție. Jumătate de an au căutat cei de la DGASPC Botoșani soluția pentru a putea folosi centrul respectiv.

Centrul destinat tinerilor fără adăpost, care stă de 6 luni cu lacătul pe ușă, a devenit un simbol al birocrației, pentru botoșeneni, care spun că aceasta împiedică dezvoltarea unor proiecte benefice pentru comunitate și pentru cei mai vulnerabili dintre noi.

După ce au rezolvat problema legislativă, cei de la Protecția Copilului Botosani mai au de trecut un singur hop: organizarea concursului pentru angajații care vor lucra în centru. Și abia apoi vor putea deschide porțile pentru tinerii care au mare nevoie de el. Până atunci, lacătul rămâne la locul lui.

foto: pixabay.com/ro/Alexei

Total
0
Shares
Total
0
Share