Inaugurat cu mare fast, de 6 luni cu lacătul pe uşă

Inaugurat cu mare fast, de 6 luni cu lacătul pe uşă

Birocraţia şi legislaţia confuză au pus lacătul pe uşa unui centru ce ar fi trebuit să-i ajute pe tinerii care la 18 ani ies din sistemul de protecţie al DGASPC Botoşani. Inaugurat cu mare fast acum o jumătate de an, imobilul, care le putea fi temporar casă acestor tineri, a costat aproape două milioane de euro. Autorităţile spun că au găsit în sfârşit soluţia ca centrul să intre în legalitate: s-a schimbat titulatura.

Pentru mulţi tineri care ar trebui să plece din orfelinate, viaţa după ce împlinesc 18 ani poate fi o luptă dureroasă pentru supravieţuire. Îşi găsesc cu greu un loc de muncă, iar ideea de a avea o locuinţă e doar un vis îndepărtat.
Pentru asta, la Botoşani a fost inaugurat un centru unde şi-ar fi putut găsi adăpost.

Proiectul a început în 2019, iar în acte imobilul era trecut centru de tranzit cu cazare. Imobilul a fost inaugurat cu fast anul trecut. Aşa că tinerii nu au putut beneficia de investiţie. Jumătate de an au căutat cei de la DGASPC Botoşani soluţia pentru a putea folosi centrul respectiv.

Centrul destinat tinerilor fără adăpost, care stă de 6 luni cu lacătul pe uşă, a devenit un simbol al birocraţiei, pentru botoşeneni, care spun că aceasta împiedică dezvoltarea unor proiecte benefice pentru comunitate şi pentru cei mai vulnerabili dintre noi.

După ce au rezolvat problema legislativă, cei de la Protecţia Copilului Botosani mai au de trecut un singur hop: organizarea concursului pentru angajaţii care vor lucra în centru. Şi abia apoi vor putea deschide porţile pentru tinerii care au mare nevoie de el. Până atunci, lacătul rămâne la locul lui.

foto: pixabay.com/ro/Alexei

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt