Sistemul clasificării alimentelor pe culori se va aplica şi în România. Culoarea de pe ambalaj, în funcţie de cât de sănătoase sunt

Sistemul clasificării alimentelor pe culori se va aplica şi în România. Culoarea de pe ambalaj, în funcţie de cât de sănătoase sunt

Nu va mai fi nevoie să pierdem timp încercând să descifrăm scrisul mic de pe lista cu ingredientele produselor alimentare. Etichetele vor arăta, de la distanţă, cât de sănătoase sunt produsele. Culoarea va fi cea care va transmite mesajul. Parlamentarii discută despre cum se va aplica în România sistemul clasificării alimentelor pe bază de culori, de la verde la roşu.

Şase nuanţe s-ar putea regăsi pe etichetele produselor alimentare: de la verde la roşu, în funcţie de cât de sănătoase sunt. Conţinutul de zaharuri, grăsimi, sare, fibre alimentare şi proteine va determina culoarea de pe ambalaj, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere.

Cele mai dietetice alimente sunt marcate cu A, pe fond verde închis, iar cele cu mai multe grăsimi saturate, zaharuri şi sare, sunt marcate cu E pe fond roşu.

Afla mai multe desprealimenteambalajclasificare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt