Programul „Tomata”, prelungit până la 1 iulie!

Programul „Tomata”, prelungit până la 1 iulie!

Săptămâna începe cu o veste mult aşteptată de toţi legumicultorii români: Programul „Tomata” va fi prelungit până la 1 iulie, conform unor surse din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Iată că demersurile făcute de Uniunea Salvăm Ţăranul Român (USTR) care cerea, într-o scrisoare adresată ministrului agriculturii, prelungirea perioadei de recoltare din Programul „Tomata”, nu rămân fără ecou, iar oficialii din MADR admit şi ei că actualele condiţii stipulate în program fac aproape imposibilă munca fermierilor de a recolta cantitatea necesară de roşii.

„Este un an atipic, cu condiţii climaterice deosebite, oamenii solicită, pe bună dreptate, prelungirea programului. (…) Rolul statului e să fie în permanentă legătură cu fermierii, şi vorbesc aici din punctul de vedere al ministrului agriculturii. Programele de sprijin trebuie să fie făcute pentru ei, nu trebuie să îmbrace o formă stabilită într-un birou la Bucureşti, ci trebuie să se facă de aici, din câmp”, afirma ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, în timpul unei vizite de lucru efectuate la finalul săptămânii trecute în mijlocul unor cultivatori de legume din judeţul Prahova.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt