MADR: Ajutorul de stat pentru crescătorii de animale, bugetat până în iunie

MADR: Ajutorul de stat pentru crescătorii de animale, bugetat până în iunie

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre privind ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor. Potrivit documentului, alocarea financiară este de 20 de milioane de lei pentru toate programele de ameliorare din zootehnie.

Suma alocată ajutorului de stat pentru semestrul I al anului 2021 este de maximum 20.000 mii lei, din care 8.805 mii lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, respectiv 11.195 mii lei pentru speciile ovine şi caprine, şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul 2021, se arată în proiect.

Ajutorul de stat are perioadă de aplicare până în data de 30 iunie 2021, şi are ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrului genealogic, precum şi costurile aferente testelor pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului.

Ajutorul de stat este furnizat sub formă de servicii subvenţionate întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care deţin certificat de producător/atestat de producător, după caz, precum şi persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul creşterii animalelor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt