Legumele bio, din ce în ce mai căutate

Legumele bio, din ce în ce mai căutate

A pariat pe agricultura bio şi a câştigat. Vorbim de un producător de legume din comuna timişană Belinţ. El a
renunţat în urmă cu 15 ani să mai folosească îngrăşăminte chimice şi a dezvoltat agricultura eco. În fiecare săptămână,
adună legume din grădină şi le livrează în Timişoara, pe baza unui abonament, celor care vor să mănânce sănătos.

Ioan Jivu este unul dintre putinii agricultori din Banat care cultiva legume in sistem bio. In urma cu 15, atunci cand in
Romania agricultura eco era de abia la inceput a reusit sa castige printr-un proiect european fonduri destinate sectorului
legumicol si si-a inceput afacerea. Si pentru a vedea cum trebuie cultivate legumele in sistem ecologic a mers tocmai
pana in Japonia.

Conditia pentru a dezvolta o productie bio este aceea de a folosi pe parcele cu legume exclusiv ingrasamant natural,
fara a stropi cu azot sau alte chimicale

Afacerea lui Ioan Jivu este una de familie iar majoritatea lucrarilor se fac manual. Însă este foarte dificil.

Intre 100 si 200 de familii sunt abonate in fiecare an la cosul saptamanal cu legume bio. Chiar daca e mai scump ca-n piata timisorenii nu se dau in laturi cand vine vorba de produse bio.

Preturile pentru intreg anul sunt stabilite inca din luna noiembrie iar agricultorul reuseste sa-si vanda toata productia.

Afla mai multe desprelegumetop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt