Granturi de 300 de milioane de euro pentru sectorul agroalimentar!

Granturi de 300 de milioane de euro pentru sectorul agroalimentar!

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) va finanţa, prin Programul Operaţional Competitivitate, microgranturi şi granturi pentru capital de lucru în valoare de 300 milioane euro, destinate IMM-urilor din domeniul agriculturii, se arată într-un comunicat al instituţiei remis vineri redacţiei AgroTV.

Din cele 300 de milioane de euro, pentru acordarea de microgranturi este alocată suma de 50 de milioane euro, restul de 250 de milioane euro fiind alocate granturilor pentru capital de lucru.

MIPE a publicat vineri în consultare publică proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităţilor din domeniul agroalimentar cu finanţare din fonduri externe nerambursabile, iniţiat împreună cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT). Administratorul schemei de ajutor de stat va fi MAT în parteneriat cu agenţiile pentru întreprinderi mici şi mijlocii, atragere de investiţii şi promovare a exportului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt