Fermierii spun că protestul pe care l-au organizat vineri a fost cel mai mare din Europa de Est pe acest subiect

Fermierii spun că protestul pe care l-au organizat vineri a fost cel mai mare din Europa de Est pe acest subiect

Agricultorii români se află acum în situaţia în care erau cultivatorii ucraineni în 2022, adică nu-şi pot vinde marfa, a declarat la Prima News Theodor Ichim, vicepreşedinte al APPR.

„Odată cu eliminarea restricţiilor şi taxelor pentru produsele ucraiene, procesatorii români au devenit interesaţi de marfa ucraineană, care este ieftină. Traderii din porturi preferă să cumpere marfa ucraineană. De exemplu, Polonia respectă reglementările europene, dar s-a înţeles cu Ucraina să scadă livrările. Sunt oameni care din cauza secetei n-au recoltat mai nimic şi au operat marfă ucraineană în silozurile rămase goale. Trebuie ca fiecare transport să primească un număr la intrare, care să fie închis la ieşire, astfel vom avea controlul a ce intră şi ce iese”, a spus Ichim.

El a spus că ar fi trebuit să existe un studiu de impact înainte de emiterea reglementărilor Comisiei Europene privind cerealele ucrainene.

Despre protestul fermierilor de vineri, cultivatorul a spus că a fost cel mai mare protest din Europa de Est pe asemenea subiect.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt