Fermierii, resemnaţi după protestul din Piaţa Victoriei! ”Voi închide ferma”

Fermierii, resemnaţi după protestul din Piaţa Victoriei! ”Voi închide ferma”

Fermierii crescători de porcine au protestat marţi, 21 septembrie, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, ca urmare a situaţiei disperate în care se află din cauza crizei prelungite a pestei porcine africane. Deşi au protestat ore în şir şi au avut mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai statului, se pare că manifestaţia fermierilor a rămas fără un răspuns concret.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizatorul Ovidiu Ghinea a stat de vorbă cu doi dintre fermierii prezenţi la protest.

”Noi ne-am expus punctul de vedere, dar deocamdată nu avem un răspuns cert. Pentru că ţara este toată în roşu, am cerut ca acest sector să fie declarat calamitat, am cerut culoare sigure pentru livrarea animalelor din ferme. Le-am adus la cunoştinţă că nu mai există absolut niciun dezinfector în această ţară, camioanele nu se dezinfectează cum trebuie, situaţia este foarte urâtă. Preşedintele ANSVSA era plecat şi a rămas să discutăm mai concret săptămâna viitoare. La Ministerul Agriculturii, oamenii sun foarte deschişi, au pus la punct tot ceea ce le-am cerut noi, dar fără aprobarea domnului prim-ministru nu putem să facem nimic, pentru că nu avem finanţările respective. Am cerut ajutorul de criză, am cerut să ne sprijine în toată situaţia aceasta cu pesta porcină”, a precizat Aurelia Drăgănescu.

Afla mai multe desprefermieripiata victorieiprotest
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt