Fermierii, atraşi de Programul „Usturoiul”

Fermierii, atraşi de Programul „Usturoiul”

Programul „Usturoiul” pare că se bucură anul acesta de mare succes în rândul fermierilor. În judeţul Olt, numărul fermierilor înscrişi în programul de susţinere a producţiei de usturoi este aproape de două ori mai mare faţă de anul trecut, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie, relatează AGERPRES.

„Până astăzi s-au înscris în programul pentru usturoi 211 fermieri, din diferite zone ale judeţului, cu o suprafaţă cultivată de 256,18 hectare. Am început vizitele în teren şi la fermierii care s-au înscris în acest program, până acum fiind efectuate 25 de verificări în teren. Faţă de anul trecut numărul fermierilor din program este aproape dublu, suprafaţa cu usturoi fiind, de asemenea mai mare”, a spus Gabriela Andronie.

Luni, 16 mai, a fost ultima zi pentru depunerea dosarelor de înscriere.

Anul trecut, din cei 140 de fermieri care s-au înscris în program, după verificarea documentelor şi controalele în teren au rămas eligibili pentru ajutorul de minimis 108 fermieri.

Conform documentelor de valorificare depuse în vederea obţinerii ajutorului de minimis, cultivatorii din judeţul Olt au produs şi au vândut anul trecut peste 300 de tone de usturoi.

Prin Programul „Usturoiul” se acordă fermierilor un sprijin financiar de 3.000 de euro pe hectar, producţia minimă fiind de 3 kilograme pentru 10 metri pătraţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt